Opstellen tussentijdse financiële overzichten

Opstellen tussentijdse financiële overzichten

Met behulp van tussentijdse cijfers kunt u op de juiste wijze een besluit nemen over groei, ontwikkeling en het voortbestaan van uw onderneming. Wanneer u tussentijds een reëel beeld heeft van uw cijfers, kunt u uw resultaten nog beïnvloeden.

Image of Opstellen tussentijdse financiële overzichten

Opstellen van tussentijdse financiële overzichten is belangrijk

Het opstellen van tussentijdse financiële overzichten heeft enorm aan belang gewonnen. Voor een ondernemer is het van groot waarde om tijdig de financiële ontwikkelingen van de onderneming te kunnen volgen, niet pas na afloop van het boekjaar, maar ook tussentijds. Aan de hand van het betreffende overzicht kan de ondernemer snel en tijdig ontwikkelingen signaleren en zonodig de koers bijstellen.

Een tussentijds financieel verslag bevat onder meer de volgende onderdelen: een verkort overzicht van de winst- en verliesrekening, bij voorkeur inclusief een vergelijking met eerdere perioden, een verkorte balans en een verkort mutatieoverzicht van het eigen vermogen en eventuele toelichtingen hierop.

Graag willen wij u van dienst zijn met deze financiële overzichten, zodat er tijdig passende maatregelen kunnen worden genomen.

Bij passende maatregelen kunt u denken aan:
• Beperken van de kostenstructuur
• Aanpassen bedrijfsomvang
• Aanpassen rechtsvorm

Accountancy onderwerpen

Eijkhout en partners is uw volledige partner op het gebied van accountancy en belastingadvies. Wilt u meer weten over diverse gerelateerde onderwerpen? Klik dan op een onderwerp in de lijst, of maak een keuze uit ons complete aanbod.

Meer weten over een onze diensten? Maak dan vrijblijvend een afspraak of neem contact met ons op.

Vrijblijvend kennismaken met onze accountants en belastingadviseurs

Ondernemen is een uitdaging waarin u uw ziel en zaligheid legt. U zoekt daarbij een accountantskantoor die niet alleen naar cijfers kijkt, maar juist ook antwoord heeft op uw vragen van nu. Een accountant en adviseur die u helpt focus en koers te bepalen en het juiste antwoord geeft op uw ondernemersvragen. Welkom bij Accountantskantoor Eijkhout en Partners te Nijmegen. Ondernemen zit in onze roots en dat laten wij u graag zien.

Eijkhout & Partners is de ideale uitkomst als u op zoek bent naar een accountant in Nijmegen. Onze ervaren accountants helpen bedrijven met een breed scala aan financieel- en bedrijf gerelateerd advies. Wij voorzien ondernemers in heel regio Nijmegen en daarbuiten van onze diensten.

Image of Opstellen tussentijdse financiële overzichten