Opstellen van een schenkingsplan

 
Om te voorkomen dat erfgenamen in de toekomst te veel erfbelasting moeten betalen, is het verstandig om een schenkings- stappenplan op te stellen. Zo kunt u slim belastingvrij geld schenken.


 
 

Opstellen van een schenkingsplan met het juiste advies

Om te voorkomen dat de erfgenaam(en) onnodig veel erfbelasting moeten betalen, is het verstandig om een belastingvrij schenkingsplan op te stellen, zodat u slim en belastingvrij kunt schenken. Veel kunt u belastingvrij schenken aan de hand van een goede financiële planning.

Het is in deze situatie wel erg belangrijk om vast te stellen welk bedrag u, financieel gezien zelf kunt missen. Wij kunnen exact bepalen welk bedrag u kunt schenken. Hierbij zoeken wij naar het, fiscaal, maximaal te behalen voordeel, zodat het totale bedrag aan erfbelasting het laagst is. Een ander argument om eerder geld te schenken en eigenlijk een veel mooier argument, is het geld te schenken omdat u tijdens uw leven nog wilt genieten van de vermogensoverheveling. Het is fijn om te zien dat uw familie, kinderen of kleinkinderen leuke of belangrijke dingen kunnen doen met het geschonken bedrag.

Heeft u vermogen en wilt u graag schenken aan uw kinderen, kleinkinderen en/of partner?

Doet u uw schenking eenmalig of periodiek of toch liever met grip?

Wij inventariseren, samen met u, uw situatie en denken met u mee naar een passende oplossing.
 
 

Contact opnemen