Auto van de zaak of privé

Auto van de zaak of privé

Zet ik de auto op de zaak of houd ik hem liever privé? Het is een vraag waar veel ondernemers mee worstelen. Een auto is fiscaal gezien een verhaal apart. U kunt ervoor kiezen om de auto op naam van de zaak te zetten of privé te houden, beide varianten hebben voor- en nadelen.

Image of Auto van de zaak of privé

Auto van de zaak of privé, wij helpen u

Als u de auto tot het ondernemingsvermogen rekent, zijn alle aan de auto van de zaak verbonden kosten fiscaal aftrekbaar.De auto van de zaak kunt u ten laste van het fiscale resultaat afschrijven. Onder de af te trekken kosten vallen ook de kosten van financiering, onderhoud, parkeren, wassen, veerpont en tolgelden. Het privé-gebruik wordt op een vast bedrag gewaardeerd, de bijtelling. De bijtelling bedraagt 25%,20% of 14% van de cataloguswaarde. De bijtelling verhoogt uw fiscale winst.

Privé auto

Kiest u voor de privé auto dan kunt u slechts € 0,19 per zakelijk gereden kilometer aftrekken van de winst. Dit is een all-in bedrag; u kunt niet daarnaast nog bijvoorbeeld de kosten van parkeren en wassen aan de onderneming in rekening brengen. Dit vergt enige administratieve arbeid. Het voordeel van een privé auto is dat u geen bijtelling heeft. Het nadeel is echter dat de kosten van bijvoorbeeld financiering en onderhoud niet aftrekbaar zijn.

Met behulp van een rekenmodel kunnen wij voor u uitrekenen, middels gegevens van uw auto, of het voor u gunstig is om zakelijk of privé een auto te gaan rijden.

Belastingadvies onderwerpen

Eijkhout en partners is uw volledige partner op het gebied van accountancy en belastingadvies. Wilt u meer weten over diverse gerelateerde onderwerpen? Klik dan op een onderwerp in de lijst, of maak een keuze uit ons complete aanbod.

Meer weten over een onze diensten? Maak dan vrijblijvend een afspraak of neem contact met ons op.

Vrijblijvend kennismaken met onze accountants en belastingadviseurs

Ondernemen is een uitdaging waarin u uw ziel en zaligheid legt. U zoekt daarbij een accountantskantoor die niet alleen naar cijfers kijkt, maar juist ook antwoord heeft op uw vragen van nu. Een accountant en adviseur die u helpt focus en koers te bepalen en het juiste antwoord geeft op uw ondernemersvragen. Welkom bij Accountantskantoor Eijkhout en Partners te Nijmegen. Ondernemen zit in onze roots en dat laten wij u graag zien.

Eijkhout & Partners is de ideale uitkomst als u op zoek bent naar een accountant in Nijmegen. Onze ervaren accountants helpen bedrijven met een breed scala aan financieel- en bedrijf gerelateerd advies. Wij voorzien ondernemers in heel regio Nijmegen en daarbuiten van onze diensten.

Image of Auto van de zaak of privé