Aangifte omzetbelasting

Aangifte omzetbelasting

Iedere ondernemer krijgt, na inschrijving bij de KvK, van de Belastingdienst een btw-nummer. U bent dan verplicht om per aangegeven tijdvak uw omzetbelasting aan te geven.

Image of Aangifte omzetbelasting

Aangifte omzetbelasting voor ondernemers

Als ondernemer bent u hoogstwaarschijnlijk belastingplichtig voor de omzetbelasting. Deze moet periodiek (maand, kwartaal of jaar) bij de belastingdienst worden ingediend. Wij zorgen er voor dat de aangifte van uw onderneming op tijd wordt ingediend.

De aangifte moet binnen één maand na het verstrijken van het aangiftetijdvak worden ingediend. Wanneer de aangifte door ons is ingediend, ontvangt u van ons een kopie van de aangifte. U weet dan precies wat u aan omzetbelasting moet betalen of zelfs terug krijgt.

Doordat wij de aangifte omzetbelasting periodiek verzorgen is uw administratie altijd volledig bijgewerkt en is uw financiële administratie altijd up to date. Hiermee kunnen wij u ook gemakkelijker financiële overzichten per maand, kwartaal of half jaar verstrekken en zelfs de jaarrekening sneller gereed hebben.

Als blijkt dat aan het einde van het jaar niet alle omzetbelasting is afgedragen, of niet alle omzetbelasting is teruggevraagd, dan dienen wij voor u een suppletie aangifte omzetbelasting bij de belastingdienst in. Naar aanleiding hiervan zult u dan een naheffingsaanslag omzetbelasting ontvangen c.q. een ambthalve vermindering omzetbelasting voor het betreffende boekjaar.

Voor meer belastingadvies van Eijkhout & Partners kunt u hier terecht.

Image of Aangifte omzetbelasting

Aangifte onderwerpen

Eijkhout en partners is uw volledige partner op het gebied van accountancy en belastingadvies. Wilt u meer weten over diverse gerelateerde onderwerpen? Klik dan op een onderwerp in de lijst, of maak een keuze uit ons complete aanbod.

Meer weten over een onze diensten? Maak dan vrijblijvend een afspraak of neem contact met ons op.

Vrijblijvend kennismaken met onze accountants en belastingadviseurs

Ondernemen is een uitdaging waarin u uw ziel en zaligheid legt. U zoekt daarbij een accountantskantoor die niet alleen naar cijfers kijkt, maar juist ook antwoord heeft op uw vragen van nu. Een accountant en adviseur die u helpt focus en koers te bepalen en het juiste antwoord geeft op uw ondernemersvragen. Welkom bij Accountantskantoor Eijkhout en Partners te Nijmegen. Ondernemen zit in onze roots en dat laten wij u graag zien.

Eijkhout & Partners is de ideale uitkomst als u op zoek bent naar een accountant in Nijmegen. Onze ervaren accountants helpen bedrijven met een breed scala aan financieel- en bedrijf gerelateerd advies. Wij voorzien ondernemers in heel regio Nijmegen en daarbuiten van onze diensten.

Image of Aangifte omzetbelasting