Opstellen accountantsverklaringen

Opstellen accountantsverklaringen

Een accountantsverklaring is een verklaring van een RA, registeraccountant, of een AA, accountant-administratieconsulent, over, in ieder geval, de jaarrekening van de onderneming. Naast de jaarrekening controleert de accountant ook of het jaarverslag is opgesteld volgens wettelijke vereisten en of deze verenigbaar is met de jaarrekening. Ook dient de accountant zich een verantwoord oordeel te kunnen.

Image of Opstellen Accountantsverklaringen

Opstellen accountantsverklaringen voor ondernemers

Een accountantsverklaring is een verklaring van een RA, registeraccountant, of een AA, accountant-administratieconsulent, over, in ieder geval, de jaarrekening van de onderneming.

Naast de jaarrekening controleert de accountant ook of het jaarverslag is opgesteld volgens wettelijke vereisten en of deze verenigbaar is met de jaarrekening. Ook dient de accountant zich een verantwoord oordeel te kunnen vormen over de solvabiliteit en liquiditeit van de onderneming, althans voor zover de aard van de onderneming dit toelaat.

Buiten de jaarrekening kan het ook om andere situaties gaan waarbij financiële verantwoording noodzakelijk is. Een accountantsverklaring wordt opgesteld naar aanleiding van de financiële informatie van de klant.

Accountantsverklaring laten opstellen

Wilt u een accountantsverklaring laten opstellen? Neem dan contact op met het accountantskantoor in Nijmegen Eijkhout & Partners. Met vele jaren ervaring en een groot portefeuille aan klanten kunnen wij u op korte termijn helpen. Neem contact op voor de mogelijkheden en we komen graag met u in gesprek.

Accountantskantoor Eijkhout & Partners heeft een eigen visie op ondernemen, het mkb en ons accountancy- en werk in belastingadvies. Altijd met heldere blik op u, onze klant. Wij helpen u focus en koers te bepalen en kijken verder dan alleen de cijfers, zodat uw onderneming een optimaal bedrijfsresultaat behaald.

Naast hulp bij het opstellen van een accountantsverklaring kunnen wij u ook ondersteunen bij het deponeren van een jaarrekening, het opstellen van een liquiditeitsbegroting of het opstellen van tussentijdse financiële overzichten.

Accountancy onderwerpen

Eijkhout en partners is uw volledige partner op het gebied van accountancy en belastingadvies. Wilt u meer weten over diverse gerelateerde onderwerpen? Klik dan op een onderwerp in de lijst, of maak een keuze uit ons complete aanbod.

Meer weten over een onze diensten? Maak dan vrijblijvend een afspraak of neem contact met ons op.

Vrijblijvend kennismaken met onze accountants en belastingadviseurs

Ondernemen is een uitdaging waarin u uw ziel en zaligheid legt. U zoekt daarbij een accountantskantoor die niet alleen naar cijfers kijkt, maar juist ook antwoord heeft op uw vragen van nu. Een accountant en adviseur die u helpt focus en koers te bepalen en het juiste antwoord geeft op uw ondernemersvragen. Welkom bij Accountantskantoor Eijkhout en Partners te Nijmegen. Ondernemen zit in onze roots en dat laten wij u graag zien.

Eijkhout & Partners is de ideale uitkomst als u op zoek bent naar een accountant in Nijmegen. Onze ervaren accountants helpen bedrijven met een breed scala aan financieel- en bedrijf gerelateerd advies. Wij voorzien ondernemers in heel regio Nijmegen en daarbuiten van onze diensten.

Image of Opstellen Accountantsverklaringen