Opstellen accountantsverklaringen

 
Een accountantsverklaring is een verklaring van een RA, registeraccountant, of een AA, accountant-administratieconsulent, over, in ieder geval, de jaarrekening van de onderneming. Naast de jaarrekening controleert de accountant ook of het jaarverslag is opgesteld volgens wettelijke vereisten en of deze verenigbaar is met de jaarrekening. Ook dient de accountant zich een verantwoord oordeel te kunnen…


 
 

Opstellen accountantsverklaringen voor ondernemers

Een accountantsverklaring is een verklaring van een RA, registeraccountant, of een AA, accountant-administratieconsulent, over, in ieder geval, de jaarrekening van de onderneming.

Naast de jaarrekening controleert de accountant ook of het jaarverslag is opgesteld volgens wettelijke vereisten en of deze verenigbaar is met de jaarrekening. Ook dient de accountant zich een verantwoord oordeel te kunnen vormen over de solvabiliteit en liquiditeit van de onderneming, althans voor zover de aard van de onderneming dit toelaat.

Buiten de jaarrekening kan het ook om andere situaties gaan waarbij financiële verantwoording noodzakelijk is. Een accountantsverklaring wordt opgesteld naar aanleiding van de financiële informatie van de klant.
 
 

Accountantsverklaring laten opstellen

Wilt u een accountantsverklaring laten opstellen? Neem dan contact op met het accountantskantoor in Nijmegen Eijkhout & Partners. Met vele jaren ervaring en een groot portefeuille aan klanten kunnen wij u op korte termijn helpen. Neem contact op voor de mogelijkheden en we komen graag met u in gesprek. 

Accountantskantoor Eijkhout & Partners heeft een eigen visie op ondernemen, het mkb en ons accountancy- en werk in belastingadvies. Altijd met heldere blik op u, onze klant. Wij helpen u focus en koers te bepalen en kijken verder dan alleen de cijfers, zodat uw onderneming een optimaal bedrijfsresultaat behaald. 

Naast hulp bij het opstellen van een accountantsverklaring kunnen wij u ook ondersteunen bij het deponeren van een jaarrekening, het opstellen van een liquiditeitsbegroting of het opstellen van tussentijdse financiële overzichten.  

 

 
 

Contact opnemen