Eenmanszaak of vof omzetten naar een bv

Eenmanszaak of vof omzetten naar een bv

Het omzetten naar een BV kan om verschillende redenen een goede keus zijn. Een van de grootste redenen zijn de fiscale voordelen die hiermee te behalen zijn, met name bij hogere winsten van uw onderneming. Daarnaast kent een BV slechts beperkte aansprakelijkheid voor de bestuurder.

Image of Eenmanszaak of vof omzetten naar een bv

Eenmanszaak of vof omzetten naar een bv met het juiste advies

Het omzetten van uw eenmanszaak of VOF is met name aan te raden bij sterke groei van uw onderneming of bij een toename van uw aansprakelijkheden. Het is goed om naar de omstandigheden van uw onderneming te kijken en dan het juist moment van inbreng te bepalen. Ten tijde van het opstellen van de jaarlijks terugkerende jaarrekening zullen wij hier nadrukkelijk op letten.

Wanneer uw eenmanszaak of VOF is ingebracht of omgezet dan gaat uw onderneming voortaan verder als B.V. en wordt de toekomstige winst belast tegen een veel lager vennootschapsbelasting tarief.

Nadat uw onderneming is omgezet in een B.V. zijn uw privévermogen gescheiden van de zakelijke risico’s en kunt u in eigen beheer pensioen gaan opbouwen.

Als u uw eenmanszaak of (aandeel in een) VOF wilt omzetten in een B.V. dan kan dat op verschillende manieren. Samen met u zullen we een keuze maken tussen een zogenaamde ruisende inbreng of een geruisloze inbreng.

Omzetten naar een BV is maatwerk

Het omzetten van een dergelijke structuur is maatwerk, er bestaat geen standaard oplossing. Goed advies is daarom cruciaal.

Belastingadvies onderwerpen

Eijkhout en partners is uw volledige partner op het gebied van accountancy en belastingadvies. Wilt u meer weten over diverse gerelateerde onderwerpen? Klik dan op een onderwerp in de lijst, of maak een keuze uit ons complete aanbod.

Meer weten over een onze diensten? Maak dan vrijblijvend een afspraak of neem contact met ons op.

Vrijblijvend kennismaken met onze accountants en belastingadviseurs

Ondernemen is een uitdaging waarin u uw ziel en zaligheid legt. U zoekt daarbij een accountantskantoor die niet alleen naar cijfers kijkt, maar juist ook antwoord heeft op uw vragen van nu. Een accountant en adviseur die u helpt focus en koers te bepalen en het juiste antwoord geeft op uw ondernemersvragen. Welkom bij Accountantskantoor Eijkhout en Partners te Nijmegen. Ondernemen zit in onze roots en dat laten wij u graag zien.

Eijkhout & Partners is de ideale uitkomst als u op zoek bent naar een accountant in Nijmegen. Onze ervaren accountants helpen bedrijven met een breed scala aan financieel- en bedrijf gerelateerd advies. Wij voorzien ondernemers in heel regio Nijmegen en daarbuiten van onze diensten.

Image of Eenmanszaak of vof omzetten naar een bv