Bedrijfsovername of bedrijfsbeëindiging

 
Overweegt u een bedrijfsovername- of beëindiging? De passie voor u is weg, u wilt het iets rustiger aan gaan doen of u wilt meer vrije tijd, iedereen heeft zo zijn eigen redenen. Vergeet daarbij niet dat deze verandering consequenties heeft voor verschillende fiscale, personele en praktische zaken.


 
 

Bedrijfsovername of bedrijfsbeëindiging met ons advies

Een bedrijfsovername maakt u als ondernemer niet regelmatig mee. Naast de fiscale en juridische aspecten spelen ook emotionele en relationele factoren een belangrijke rol. Deze factoren kunnen toenemen als u uw onderneming wilt verkopen of overdragen, maar ook als uzelf een bedrijf wilt kopen. Het is erg van belang om het proces bij bedrijfsovernames of bedrijfsbeëindiging zorgvuldig te laten begeleiden.

Een overname van het bedrijf is een zeer intensief traject. Gaandeweg worden alle details en ontwikkelingen nauwkeurig gesproken. Flexibiliteit en een goede communicatie zijn hierin een must.

Bedrijfsovername door familie

Bedrijfsopvolging door verkoop van het bedrijf aan familie is nog steeds een veel voorkomende vorm van een bedrijfsovername. Echter spelen hierbij zakelijk en privé belangen veelal door elkaar heen en daarom is het vaak een langduriger en emotionelere overdracht.

Wij begeleiden het gehele traject vanaf het eerste gesprek tot en met de uiteindelijke transactie. Zelfs nog ten tijde van de integratie. Wij beschikken over kennis en ervaring om het geheel traject met u te doorlopen en overzien de materie en schakelen daar waar nodig andere specialisten in.
 
 

Contact opnemen