Deponeren jaarrekening

Deponeren jaarrekening

Bij bepaalde rechtsvormen ben je verplicht om ieder jaar een financieel jaaroverzicht te deponeren bij de KvK. Dit is wettelijk verplicht gesteld omdat de financiële informatie van een bedrijf, voor iedereen die daarin interesse toont, openbaar moet zijn.

 

Image of Deponeren jaarrekening

Deponeren jaarrekening en het opstellen van publicatiestukken

De Nederlandse wet verplicht alle BV’s, NV’s, coöperaties en onderlinge waarborgmaatschappijen om ieder boekjaar een financieel verslag te deponeren bij de Kamer van Koophandel waar uw onderneming staat ingeschreven. Dit is verplicht omdat de financiële informatie van een bedrijf voor iedereen die daarin geïnteresseerd is openbaar moet zijn.

Wij deponeren uw jaarrekening online bij de Kamer van Koophandel. Onze software beschikt over SBR (Standaard Business Reporting), een standaardmethode om rapportages te maken en te verzenden. SBR labelt alle gegevens uit uw administratie en vervolgens wordt het verslag ondertekend met een online certificaat en verzonden.

Het belang van tijdig deponeren

Het is belangrijk jaarrekeningen op tijd te deponeren. Door tijdig financiële informatie beschikbaar te stellen, kunnen bedrijven hun betrouwbaarheid en geloofwaardigheid versterken, wat op zijn beurt kan leiden tot gunstigere zakelijke relaties en financieringsmogelijkheden. Bovendien kunnen bedrijven door tijdige deponering potentiële boetes en juridische consequenties vermijden die voortvloeien uit het niet naleven van de deponeringsplicht.

Deadline deponeren jaarrekening

Bedrijven die verplicht zijn om hun jaarrekening te deponeren, moeten binnen 5 maanden na afloop van het boekjaar de jaarrekening opstellen. Binnen 8 dagen na deze is vastgesteld tijdens de ledenvergadering moet deze gedeponeerd worden bij de Kamer van koophandel. De precieze termijnen en verplichtingen verschillen per type rechtspersoon en grootte van het bedrijf. Wij helpen u hier dan ook graag bij verder.

Image of Deponeren jaarrekening

Jaarrekening laten deponeren door Eijkhout & Partners

Als accountantskantoor in Nijmegen kunnen wij het deponeren van de jaarrekening voor u verzorgen. Wij werken met software dat beschikt over SBR (Standard Business Reporting). Deze standaard stelt de overheid verplicht voor het deponeren van de jaarrekening. Ook kunnen we de jaarrekening samenstellen voor u. Zo heeft u er weinig omkijken naar en bent u er van verzekerd te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Neem gerust contact op of kom langs in ons kantoor in Nijmegen.

Accountancy onderwerpen

Eijkhout en partners is uw volledige partner op het gebied van accountancy en belastingadvies. Wilt u meer weten over diverse gerelateerde onderwerpen? Klik dan op een onderwerp in de lijst, of maak een keuze uit ons complete aanbod.

Meer weten over een onze diensten? Maak dan vrijblijvend een afspraak of neem contact met ons op.

Vrijblijvend kennismaken met onze accountants en belastingadviseurs

Ondernemen is een uitdaging waarin u uw ziel en zaligheid legt. U zoekt daarbij een accountantskantoor die niet alleen naar cijfers kijkt, maar juist ook antwoord heeft op uw vragen van nu. Een accountant en adviseur die u helpt focus en koers te bepalen en het juiste antwoord geeft op uw ondernemersvragen. Welkom bij Accountantskantoor Eijkhout en Partners te Nijmegen. Ondernemen zit in onze roots en dat laten wij u graag zien.

Eijkhout & Partners is de ideale uitkomst als u op zoek bent naar een accountant in Nijmegen. Onze ervaren accountants helpen bedrijven met een breed scala aan financieel- en bedrijf gerelateerd advies. Wij voorzien ondernemers in heel regio Nijmegen en daarbuiten van onze diensten.

Image of Deponeren jaarrekening