Advies bij ondernemingsplan

 
Heeft u een goede vinding, een plan of zomaar een idee?
Werk het uit in een ondernemingsplan.


 
 

Advies bij ondernemingsplan voor de MKB

Het merendeel van de MKB-ondernemingen in Nederland beschikt niet over een goed ondernemersplan. Er is meestal wel een verkoopplan, een budget of een target voor hun onderneming. Maar dat is iets anders dan een plan waarin de strategische keuzes worden gemaakt.

Het belang van een ondernemingsplan

Een ondernemingsplan is een hulpmiddel om de continuiteit en winstgevendheid zoveel als mogelijk te waarborgen. Het geeft rust en sturing. Afwijkingen van het plan worden sneller gesignaleerd waardoor tijdig kan worden bijgestuurd. Het vermindert ad hoc beslissingen en geeft een leidraad waarop teruggevallen kan worden. Het ondernemingsplan geeft inzicht in de marktpositionering en de sterktes en zwaktes van uw eigen organisatie, waardoor verbeterings- en groeimogelijkheden zichtbaar worden. Een ondernemingsplan dwingt om keuzes te maken. Het brengt u en uw onderneming op een kwalitatief hoger niveau.

Het betrekken van uw medewerkers bij het opstellen van het ondernemingsplan is van essentieel belang. Het zorgt voor draagvlak en verhoogt de motivatie en betrokkenheid van de medewerkers.

Wanneer u voor de verdere groei van uw onderneming gelden wilt aantrekken door een beroep te doen op financiers dan wel investeerders zal door deze partijen direct gevraagd worden naar het ondernemingsplan. Er wordt veel waarde gehecht aan het hebben van en handelen naar een ondernemingsplan. Het ontbreken van een ondernemingsplan verkleint de mogelijkheid op het verkrijgen van een externe financiering.

Eijkhout en Partners helpt u graag met het maken van een goed ondernemersplan.
 
 

Contact opnemen