Opstellen liquiditeitsbegroting

Een belangrijk onderdeel van ondernemen is een goede financiële planning. Inzicht in uw geldstromen vormt hierbij de sleutel tot succes. Een liquiditeitsbegroting opstellen helpt u om deze inzichten te krijgen. Eijkhout & Partners helpt u bij het opstellen van een liquiditeitsbegroting.

Image of Opstellen liquiditeitsbegroting

Wat is een liquiditeitsbegroting?

Een liquiditeitsbegroting is een overzicht van de te verwachten inkomsten en uitgaven van uw bedrijf. Het laat per maand zien hoeveel geld er binnenkomt, hoeveel geld eruit gaat en wat dat betekent voor het banksaldo. Een liquiditeitsprognose wordt doorgaans gemaakt voor het lopende boekjaar en het jaar daarna. Het geeft u de mogelijkheid om een goed beeld te vormen van de financiële situatie waarin uw onderneming zich bevindt en waar u deze naar toe navigeert.

Het belang van een liquiditeitsbegroting

De belangrijkste reden om voor uw bedrijf een liquiditeitsbegroting te maken, is het inzichtelijk maken van gelstromen zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Door te anticiperen op toekomstige financiële uitdagingen, zoals pieken in uitgaven of vertragingen in inkomsten, stelt een doordachte liquiditeitsbegroting ondernemers in staat proactief te handelen. Het geeft een helder beeld van de beschikbare liquide middelen, waardoor strategische beslissingen gemaakt kunnen worden met goede onderbouwing.

De voordelen van een liquiditeitsbegroting

Het opstellen van een liquiditeitsbegroting heeft een aantal belangrijke voordelen. U krijgt als ondernemer inzicht in;

  • De huidige financiële situatie
  • De pieken en dalen in de toekomstige kredietbehoefte
  • Investeringsmogelijkheden en bijbehorende kredietbehoefte
  • Overtollige liquiditeiten

Dankzij de grondige analyse die u samen met Eijkhout en Partners maakt, krijgt u weer inzicht in uw financiële situatie. Samen bespreken wij de mogelijkheden die uw financiële, specifieke, situatie biedt. Zo weet u waar u aan toe bent en waar u in moet grijpen. Dit geeft rust en zekerheid.

Liquiditeitsbegroting op laten stellen door Eijkhout & Partners

Het opstellen van een liquiditeitsbegroting is een taak waar specialistische kennis voor nodig is. Mocht u deze kennis niet hebben, of te druk zijn met andere taken? Dan helpen wij u graag bij het opstellen van gedegen een liquiditeitsbegroting. Vertrouw op de expertise van Eijkhout & Partners. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Image of Opstellen liquiditeitsbegroting

Accountancy onderwerpen

Eijkhout en partners is uw volledige partner op het gebied van accountancy en belastingadvies. Wilt u meer weten over diverse gerelateerde onderwerpen? Klik dan op een onderwerp in de lijst, of maak een keuze uit ons complete aanbod.

Meer weten over een onze diensten? Maak dan vrijblijvend een afspraak of neem contact met ons op.

Vrijblijvend kennismaken met onze accountants en belastingadviseurs

Ondernemen is een uitdaging waarin u uw ziel en zaligheid legt. U zoekt daarbij een accountantskantoor die niet alleen naar cijfers kijkt, maar juist ook antwoord heeft op uw vragen van nu. Een accountant en adviseur die u helpt focus en koers te bepalen en het juiste antwoord geeft op uw ondernemersvragen. Welkom bij Accountantskantoor Eijkhout en Partners te Nijmegen. Ondernemen zit in onze roots en dat laten wij u graag zien.

Eijkhout & Partners is de ideale uitkomst als u op zoek bent naar een accountant in Nijmegen. Onze ervaren accountants helpen bedrijven met een breed scala aan financieel- en bedrijf gerelateerd advies. Wij voorzien ondernemers in heel regio Nijmegen en daarbuiten van onze diensten.

Image of Opstellen liquiditeitsbegroting