Eenmanszaak of vof omzetten naar een bv

 
Het omzetten naar een BV kan om verschillende redenen een goede keus zijn. Een van de grootste redenen zijn de fiscale voordelen die hiermee te behalen zijn, met name bij hogere winsten van uw onderneming. Daarnaast kent een BV slechts beperkte aansprakelijkheid voor de bestuurder.


 
 

Eenmanszaak of vof omzetten naar een bv met het juiste advies

Het omzetten van uw eenmanszaak of VOF is met name aan te raden bij sterke groei van uw onderneming of bij een toename van uw aansprakelijkheden. Het is goed om naar de omstandigheden van uw onderneming te kijken en dan het juist moment van inbreng te bepalen. Ten tijde van het opstellen van de jaarlijks terugkerende jaarrekening zullen wij hier nadrukkelijk op letten.

Wanneer uw eenmanszaak of VOF is ingebracht of omgezet dan gaat uw onderneming voortaan verder als B.V. en wordt de toekomstige winst belast tegen een veel lager vennootschapsbelasting tarief.

Nadat uw onderneming is omgezet in een B.V. zijn uw privévermogen gescheiden van de zakelijke risico’s en kunt u in eigen beheer pensioen gaan opbouwen.

Als u uw eenmanszaak of (aandeel in een) VOF wilt omzetten in een B.V. dan kan dat op verschillende manieren. Samen met u zullen we een keuze maken tussen een zogenaamde ruisende inbreng of een geruisloze inbreng.

Omzetten naar een BV is maatwerk

Het omzetten van een dergelijke structuur is maatwerk, er bestaat geen standaard oplossing. Goed advies is daarom cruciaal.
 
 

Contact opnemen