Aangifte schenkbelasting

Hulp bij aangifte schenkbelasting

Schenkbelasting is de belasting die je verschuldigd bent als je van iemand een schenking ontvangt. Een schenking bestaat meestal uit geld of goederen. U betaalt pas schenkbelasting als u meer krijgt dan de vrijstelling. De vrijstelling is afhankelijk van uw relatie met de schenker. Zo geldt voor schenkingen van ouders aan hun kinderen een hogere vrijstelling dan voor een schenking aan een ander persoon. Het is belangrijk om schenkingen aan te geven om fiscale consequenties te voorkomen. Eijkhout en Partners kan u helpen dit op de juiste manier te doen.

Image of Aangifte schenkbelasting

Wanneer moet u schenkbelasting betalen?

In Nederland is schenkbelasting alleen van toepassing als de ontvangen schenking boven de vrijstelling uitkomt. De hoogte van de vrijstelling is afhankelijk van uw relatie met de schenker. Schenkingen tussen ouders en kinderen genieten doorgaans van een hogere vrijstelling dan schenkingen aan andere personen. Het is essentieel om te weten hoe deze vrijstellingen van toepassing zijn en hoe ze de schenkbelasting beïnvloeden.

Aangifte schenkbelasting doen

Als u een schenking heeft ontvangen die belastingplichtig is, moet u aangifte schenkbelasting doen. Deze aangifte is nodig om de belastingdienst te informeren over de ontvangen schenking en om de verschuldigde schenkbelasting te berekenen. Het proces kan soms ingewikkeld lijken, vooral als u te maken heeft met grote schenkingen of complexe familiale situaties. Eijkhout en Partners staat klaar om u te helpen met uw aangifte schenkbelasting en om uw belastingzaken in goede banen te leiden. Onze deskundige adviseurs begrijpen dat elk schenkingsscenario uniek is. Daarom bieden wij persoonlijk advies om ervoor te zorgen dat u de meest gunstige fiscale strategie volgt.

Neem contact met ons op voor persoonlijk advies en professionele ondersteuning. Wij staan klaar om uw belastingzorgen weg te nemen en u te helpen bij het beheren van uw schenkingen op de meest gunstige manier.

Image of Aangifte schenkbelasting